Η Microsoft χορηγός του 4ου Συνεδρίου Καθηγητών Πληροφορικής

Δελτίο τύπου:

Η Microsoft Ελλάς χορηγός του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Καθηγητών Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η Microsoft Ελλάς ήταν χορηγός του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Καθηγητών Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες στις 7-9 Μαΐου 2010. Το συνέδριο φέροντας τον τίτλο «Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση – το Ψηφιακό Σχολείο», επικεντρώθηκε στην αναζήτηση τρόπων με τους οποίους η τεχνολογία μπορεί να συνεισφέρει στην ενίσχυση του διδακτικού έργου.
Μεταξύ των  ομιλητών του συνεδρίου, η κα Έλενα Ζαγλαρίδου Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Microsoft Ελλάς, παρουσίασε το πρόγραμμα «Συνεργάτες στην Μάθηση» της Microsoft, στο πλαίσιο του οποίου διεξάγεται ο ετήσιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων, πρωτοβουλία που προωθεί την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειρίας, ιδεών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.
Σε διαφορετική  θεματική ενότητα, ο κ. Γιώργος Παπαδάκης, Solutions Sales Profesional της Microsoft Ελλάς, εστίασε στην αξιοποίηση της τεχνολογίας cloud computing στην εκπαίδευση και παρουσίασε μεταξύ άλλων νέες δωρεάν υπηρεσίες που παρέχει η Microsoft σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, όπως το live@edu, μια πλατφόρμα Online συνεργασίας και επικοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του προγράμματος «Συνεργάτες στη Μάθηση» η Microsoft έχει πραγματοποιήσει σημαντικές συνεργασίες με κυβερνήσεις και σχολεία σε όλο τον κόσμο, προωθώντας την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην καθημερινή διδασκαλία, μάθηση και έρευνα. Μέχρι σήμερα, περίπου 5 εκατομμύρια εκπαιδευτικοί σε περισσότερες από 100 χώρες έχουν βοηθηθεί ώστε να χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών στο μάθημά τους και περισσότεροι από 115 εκατομμύρια μαθητές έχουν γίνει κοινωνοί των πλεονεκτημάτων του προγράμματος παγκοσμίως.
Στην Ελλάδα, η πρωτοβουλία «Συνεργάτες στην Μάθηση» ξεκίνησε το 2004 και μέσω του οποίου έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές συνεργασίες με εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανώσεις, εκπαιδευτές και εκπαιδευτικούς, καθώς και με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Η Microsoft χορηγός του 4ου Συνεδρίου Καθηγητών Πληροφορικής
ΠηγήPDFΠηγήΕκτύπωση

Υποβολή νέου σχολίου

Το email σας ΔΕΝ δημοσιεύεται πουθενά.
Αν έχετε κάποιο site γράψτε εδώ τη διεύθυνση. (παρακαλούμε να συμπεριλάβετε το http://).
πχ http://www.cityworld.gr