Τρεις πορείες σήμερα στο κέντρο
Πλήθη διαδηλωτών από τρία διαφορετικά σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να κυλήσουν στους δρόμους της πόλης αύριο το πρωί στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που διοργανώνεται από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, καταγγέλοντας την κυβέρνηση για την πολιτική της ανεργίας, της λιτότητας και της εξαθλίωσης που ακολουθεί, όπως επισημαίνουν.
Οι διαδηλωτές αναμένεται να αρχίσουν να συρρέουν από τις 10:00 στα τρία σημεία που έχουν οριστεί στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης επί των οδών Αριστοτέλους και Φιλίππου, στην Καμάρα και στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους.
Στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει η συγκέντρωση των διαδηλωτών από τις 11:00. Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι οργανωμένοι σε συνδικάτα αναμένεται να αποτελέσουν τη «ραχοκοκαλιά» της πορείας, στην οποία θα συμμετέχουν ακόμη άνεργοι, συνταξιούχοι, μέλη επιτροπών ενάντια στην ακρίβεια, μέλη του σωματείου Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών (Ωρομίσθιων-Αναπληρωτών) και η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης.
Αρκετές δεκάδες μέτρα χαμηλότερα, στο άγαλμα Βενιζέλου, διοργανώνεται πορεία στις 10:30 από το Πανελλήνιο Αγωνιστικό Μέτωπο που πρόσκειται στο ΚΚΕ, ενώ στην Καμάρα συγκεντρώνονται στις 10:00 μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζόμενων από διάφορους τομείς, ανάμεσά τους σερβιτόροι και μάγειρες και αναρχικοί.
Πορείες διοργανώνονται σε σχεδόν όλες τις πόλεις της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου. Ενδεικτικά αναφέρεται η συγκέντρωση εργαζομένων, φοιτητών και ανέργων στην πλατεία Καπνεργάτη στις 10:00 στην Καβάλα, και στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης. Στις 10:00 έχει προγραμματιστεί επίσης η συγκέντρωση στην Πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα και στην Πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο, ενώ η συγκέντρωση των διαδηλωτών στα Ιωάννινα θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο της πόλης στις 10:30.
Οσοι επιχειρήσουν να μετακινηθούν με τα οχήματά τους από τις 10:00 μέχρι τις 13:00 στο κέντρο της πόλης θα αναγκαστούν να υπομείνουν τη κυκλοφοριακή συμφόρηση που αναμένεται να δημιουργηθεί από τον αποκλεισμό κεντρικών οδών της πόλης, από όπου θα διέλθουν τα πλήθη των διαμαρτυρόμενων ενάντια στην κυβερνητική οικονομική πολιτική Μεγάλο πρόβλημα μετακίνησης θα αντιμετωπίσουν και όσοι επιχειρήσουν να επισκεφτούν το κέντρο της πόλης με λεωφορεία, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, θα συμμετέχει στην 24ωρη απεργία και θα κυκλοφορούν ελάχιστα λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας.


Παρόμοια άρθρα

















Υποβολή νέου σχολίου