«Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς

«Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς

ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΒΟΥΡΕΣ- ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
«Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» της Σέλμα Λάγκερλεφ
Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»

«Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον».
H παράσταση ανεβαίνει με την υποστήριξη της Σουηδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.
Υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς.

Η πιο επιτυχημένη παιδική παράσταση των τελευταίων χρόνων έρχεται στη Θεσσαλονίκη !

Ο αγαπημένος ήρωας, μετά από το επιτυχημένο του ταξίδι στην Αθήνα αλλά και στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του καλοκαιριού, θα συνεχίσει τις περιπέτειές του κοντά στα παιδιά της Θεσσαλονίκης, από 2 Οκτώβρη και για τρεις ολόκληρους μήνες.

Όλοι θα είναι εδώ! Ο Νιλς μαζί με τον λευκό του χήνο, τον Μάρτιν. Oι αγριόχηνες με την σοφή Άκα στον αέρα σαν τους πρώτους πιλότους.H παμπόνηρη αλεπού με τα καμώματά της και ένα πλήθος ζώων και ανθρώπων που συνάντησε ο Νιλς στο θαυμαστό του ταξίδι. Οι «μαγικές σβούρες» και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης, γνωστοί από τις παραστάσεις τους ΣΙΤΟΣ ΣΙΤΑΡΑΚΙΣ και ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΥΛΙΑ που μάγεψαν μικρούς και μεγάλους τα προηγούμενα χρόνια, διασκεύασαν και παρουσιάζουν το αριστούργημα της παιδικής λογοτεχνίας, που έγραψε η Σουηδή συγγραφέας Σέλμα Λάγκερλεφ, βραβευμένη με Νόμπελ. Ένα οικολογικό παραμύθι, που γίνεται μια παράσταση γεμάτη ονειρεμένες εικόνες. Η μουσική της παράστασης θα είναι και πάλι μοναδική. Σκανδιναβοί συνθέτες, όπως ο Grieg, ο Sibelious,o Gade αλλά και φολκλορικά τραγούδια μοναδικού λυρισμού συνθέτουν το μουσικό χαλί του ταξιδιού του Νιλς.

Ο Νιλς Χόλγκερσον, ένα άτακτο παιδί, μεταμορφώνεται σε νάνο από ένα ξωτικό και μαζί με τον άσπρο του χήνο ακολουθεί ένα σμήνος αγριόχηνες, ταξιδεύει διασχίζοντας βουνά και θάλασσες, χιονισμένα όρη και πεδιάδες , λίμνες , δάση και ποτάμια. Ένα πραγματικά θαυμαστό ταξίδι γεμάτο περιπέτειες που του έμαθε πολλά αλλάζοντάς του τον κακότροπο χαρακτήρα. Του αποκάλυψε ταυτόχρονα μυστικά της φύσης , αλλά και θρύλους μαγικούς. Η δασκάλα Σέλμα Λάγκερλεφ, έγραψε αυτό το μυθιστόρημα, στις αρχές του 20ου αιώνα που χρησιμοποιήθηκε σαν αναγνωστικό στα σχολεία της Σουηδίας. Ένα έργο γεμάτο ποίηση και ομορφιά που σφίζει από αγάπη για τη ζωή, χιούμορ και συγκίνηση.

Διασκευή-Σκηνοθεσία : Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα
Κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
Κίνηση - Χορογραφία : Άρτεμις Ιγνατίου
Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Μουσική διδασκαλία : Μαργαρίτα Παπαδημητρίου
Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος
Παραγωγή: μαγικές σβούρες

* Η ομάδα μαγικές σβούρες είναι μέλος του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους.

H παράσταση ανεβαίνει με την υποστήριξη της Σουηδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.
Υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Βαφειάδης, Γεωργία Κούρτη, Ιωάννα Δημακοπούλου, Ηλέκτρα Καρτάνου, Άγγελος Κυριακόπουλος, Ασπασία Πυτιλάκη, Γιάννης Φιλίππου.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 – 12 ετών.
Παραστάσεις : Κάθε Κυριακή στις 11:30
Είσοδος για μικρούς και μεγάλους : 12 ευρώ
Ομαδικά 8 ευρώ

Καθημερινά για σχολεία
Είσοδος για μαθητές (ομαδικά) : 8 ευρώ)
Διεύθυνση: Μεταμορφώσεως 7-9, 55132
Τηλέφωνο: τηλ. 2310 458591
Λεωφορεία: 5, 6, 7

Μοιραστείτε Κατηγορία: Lifestyle
tags: δημοτικό θέατρο καλαμαριάς |
ΠηγήΠηγή ΆρθρουΠηγήPDFΠηγήΕκτύπωση

Υποβολή νέου σχολίου

Το email σας ΔΕΝ δημοσιεύεται πουθενά.
Αν έχετε κάποιο site γράψτε εδώ τη διεύθυνση. (παρακαλούμε να συμπεριλάβετε το http://).
πχ http://www.cityworld.gr